maanantai 25. marraskuuta 2013

Vihan liekit

Onnea on työkaverit, joiden kanssa voi käydä elokuvissa itkemässä.

Sillä niinhän siinä kävi että ei sieltä teatterista kuivin silmin päästy ulos. Itse aloitin itkemisen juhlakiertuekohtauksissa. Alue 11 ja Rue olivat minulle aivan liikaa. Ja tietenkään en osaa itkeä mitenkään hillitysti vaan se menee sellaiseksi suihkulähdemäiseksi pärskimiseksi ja hillittömäksi rään pursuamiseksi.

Vihan liekit lunastivat monella tapaa ne odotukset, jotka Nälkäpeli asetti. Jennifer Lawrence on ikäluokkansa hurmaavin ja yksi lahjakkaimmista näyttelijöistä ja jälleen Katniss oli uskomattoman upeasti tulkittu hahmo. Muutenkin elokuvan casting on vahva. Upeat näyttelijät tekevät hienot suoritukset oli rooli miten pieni tahansa ja kapinan nousu on kuvattu upeasti. Elokuva tuki kirjan tarinaa ja erityisesti nautin elokuvan visuaalisuuden lisäksi muusta kuvamateriaalista. Erityisesti nämä promokuvat ovat pysäyttäviä.

Totalitaarinen yhteiskunta ja sen rakenteet on tarinassa rakennettu taitavasti ja itse nautin kovasti myös siitä, että tällä kertaa itse peli näytteli tarinassa pientä roolia fokuksen ollessa siinä, että aina tulee muistaa kuka oikea vihollinen on. Tosin minä olen aina ollut heikkona ihmisiin, jotka uskaltavat olla terveen anarkistisia.

Nälkäpelitrilogia, tai no ylipäätään tämä young adult dystopia-genre, lämmittää myös siksi, että tarinat ovat täynnä hyviä naishahmoja. Niissä ei kuvata pelkästään vahvoja ja yleviä henkilöitä vaan ihmisiä, jotka kaikkine vikoineen ovat hyvinkin rakastettavia. Buffy Vampyyrintappajan seurassa aikuiseksi kasvaneena en voi kuin olla onnellinen, että tänäkin päivänä nuorille naisille tarjotaan vähän proaktiivisempia esimerkkejä.

Minä muuten niin haluan tuollaisen samanlaisen hartiahuivi/kauluri/mikättinen millainen Kattnisilläkin on. Kuvista vakoilin jo, että tuo on taidettu tehdä yhdistämällä neulontaa ja virkkausta. Pitää etsiä jostain sopivan paksua lankaa ja kokeilla mitä saan aikaan. Tosin ei mulla kyllä ole lyhyitä niukkoja takkeja, jonka kanssa tuollaista käyttää, mitta ei nyt anneta sen häiritä.

Kävin myös kotimatkalla vihdoin hakemassa kirjasarjan kirjat ihan fyysisinä versioina. Matkijanärhi pääsee huomenna lentokonelukemiseksi Rovaniemen lennolla. Selvästi minulla Rovaniemi ja Nälkäpeli kuuluvat yhteen. Viimeeksikin kun sinne lensin lukulistalla oli sama kirjasarja.

Kuvat Huger Gamesin virallisilta sivuilta.

 

2 kommenttia:

  1. Uuu, hirveä hinku päästä katsomaan Vihan liekit nyt heti just!

    VastaaPoista
  2. Saman leffan kävin katsastamassa viime perjantaina ja samoilla fiiliksillä. Ja tuota neulomusta katselin jo teatterissa "sillä silmällä" ja yritin selvittää miten se on tehty. Noh, eiköhän se kohta netistä ohjeena löydy. :)

    edit: ja katsos, ainakin neljä eri ohjetta jo tuolle löysin. Kannattaa googlettaa, jos haluaa sen tehdä.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!