lauantai 7. joulukuuta 2013

Kynttilöitä pukinkonttiin

Isänpäiväviikonloppuna selailin anopin askartelulehtiä ja löysin sieltä hauskan kynttilöiden tuunausvinkin, joka luonnistui myös lapselta. Päiväkodin joulujuhlien lähestyessä piti siirtää projekti toteutusvaiheeseen ja torstaina työviikon päätteeksi käynnistettiin kynttilätehdas.
Tämä askartelu onnistuu vaikka olisi peukalot keskellä kämmentä. Riittää, että löytää askartelukaupan ja sieltä mehiläisvahalevyt. Levyistä painettiin piparkakkumuoteilla kuviot irti ja niiden kiinnitys kynttilään tapahtui käyttäen käden lämpöä. Meidän käyttämät mehiläisvahalevyt ostin Askarellista seitsemällä eurolla/ kolme levyä. Levyt ovat isoja eli saisimme noita kynttilöitä koristeltua varmaankin kymmenkertaisen määrän. Nyt meillä vaan loppui kynttilät kesken kun nappasin edellisellä Ikeavisiitillä kynttilöitä vain pojan päiväkodin aikuisten tarpeisiin ja pienemmät kynttilät poika haluaa antaa muutammalle ystävälleen.
Mehiläisvahalevyjen kennorakenne on minusta aivan hurmaava ja poika hullaantui niiden hunajaisesta tuoksusta. Tuoksuttelun lomassa me vanhemmat saatiinkin oppitunti siitä miten mehiläiset ja karhut pitävät hunajasta. Samansuuntainen teema jatkui vielä seuraavanakin aamuna kun itsenäisyyspäivä valkeni meillä 6.20 nahkavekkarin todetessa kirkkaalla äänellä, että hän tietää kaiken majavista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!