torstai 2. tammikuuta 2014

Bussilla mummilaan

Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen matkustanut junalla jos en nyt viikottain niin ainakin kuukausittain ja en oikein ikinä ole ymmärtänyt liki kansallisurheilulajiksi noussutta VR:n parjaamista. Valtion rautatiet ovat kuljettaneet minut perille oikeastaan aina. Ainoastaan kerran junavuoro peruttiin ja senkin tilalle jörjestyi heti korvaava kyyti. Yksityismatkailussa olen kuitenkin joutunut kääntämään kelkkani ja totenaan, että tässä kohtaa tiet eroavat minulla ja junilla. VR on yksinkertaisesti hinnoitellut itsensä ulos kilpailusta ja viimeisin lippu-uudistus vasta typerä olikin. Niin eikä siitä Veturistakaan juuri mitään iloa ole kun hakujärjestelmä toimii niin surkeasti. Onneksi tilalla kuitenkin löytyi Onnibus.

Joulun mennessä sairastellessa päätimme pojan kanssa ottaa vahingon takaisin ja suunnata loppulomaksi mummilaan. Onnibus tarjosi eilen aamulla ostettuna tämän päivän 10.45 bussin Helsingistä Raisioon hintaan 13,60 eli varmaan 20 euroa junalippua halvemmalla. Aikaisemmin pidin bussimatkustamista tylsänä ja vaikeana, mutta loppujen lopuksi ei tämä nyt ole hölmömpi tapa matkustaa. Viihteeksi pakattiin mukaan tabletit ja kännykän Nokia TV:kin tarjoilee Kaapoa varmasti kaikkien muidenkin bussimatkaajien iloksi.

Hitaampihan bussi on kuin juna, mutta Onnibusin reitti on meille suosiollinen se kuljettaa kahdessa tunnissa ja vartissa Kampista käytännössä lapsuudenkotini kynnykselle. Eli itseasiassa se on lopulta meille junaa nopeampi, koska Turun päässä rautatieasemalta ei pääse julkisilla mitenkään ketterästi vanhoille kotikulmilleni. Helsingin päässä taas on oikeastaan se ja sana reissaanko junalle vai bussilla Kamppiin. Molempiin päästään yhdellä kulkupelillä.

Viime kesänä kuljetin Onnibusin kyydissä polkupyörän maksuttomasti, tällä kertaa tavaratilaan sujahti putkikassi ja potkulauta. Reilun puolen tunnin päästä ollaankin jo perillä ja ainoa mitä tällä kertaa jäin reissusta kaipaamaan oli päiväunet. Tosin tuurilla saan nukkua sellaiset sitten kun päästään mummilaan.

 

2 kommenttia:

  1. Hei, miten nokia tv:stä näkyi kaapoa? Itse olen yrittänyt sieltä YLE areenan kautta ja ei ollut näkyvissä jaksoja. Onnistuiko sulla?? t. Kaapo-fanin äiti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorruin näemmä antamaan väärää tietoa eli lapsi katsoikin Sebitti TV:tä, Nokia TV:n kautta tuo ei siis löytynyt. Mulla meni sovellukset siis sekaisin. Voin tuota Sebittiä suositella, siellä lastenohjelmat saa näkyviin omaksi listaksi ja meillä tosiaan tuo kolmevuotiaskin ne osaa sieltä kaivaa esiin niin äiti ei aina ole ihan kartalla minkä sovelluksen kautta mitäkin katsottiin...

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!