maanantai 27. tammikuuta 2014

Liukkailla jäillä

Viikonloppu ei ihan mennyt putkeen. Pakkaset ja risat keuhkot aiheuttivat ensin minulla lauantainvastaisen yönä pihinää ja sunnuntain vastaisena yönä kainalooni kipitti yksi tukalan kuuma jälkeläinen. Sinnikäs kuume ja yskä kiusaavat lasta edelleen ja tämä päivä näyttää menevän lähinnä sohvalla köllötellen ja Oktonautteja katsellen. Siitä tietää, että tilanne on huono kun lapsi valitsee potemismuodoksi makaamisen. Saa nähdä pitääkö lähteä huomenna lääkäriin, jos tuntuu ettei vointi käänny paremmaksi.

Lauantaina kuitenkin ehdittiin päästä nauttimaan vähän lauhtuneista pakkasista ja lähdimme luistelemaan. Meillä on kohtalaisen mukavassa jäässä oleva luonnonjääkenttä muutaman sadan metrin päässä, joten keliolosuhteiden ollessa otolliset luistelu on juuri sopiva talviurheilulaji meidän perheelle, jossa vanhempien luontainen kiinnostuksen kohde talvikuukausina on sohvannurkka.

Olimme varautuneet, että tyyppi pysyy luistimilla kaksi minuuttia maksimissaan ja sen jälkeen heittää ne lepikkoon, mutta lopulta kävikin niin, että me vanhemmat jouduimme vaihtamaan luistimet pois ja lapsi sen kuin jaksoi jatkaa harjoittelua. Pojan luistimet on perinteiset pikkulasten kiertopalkinnot. Niiden kanssa on käynyt ensin jäällä seisomassa entisen työkaverini kaksi poikaa, nykyisen työkaverini poika, nyt meidän lapsemme ja tämän jälkeen luistimet palaavat vielä työkaverin tyttärelle. Omat luistimeni taas ovat 20 vuotta vanhat ja ihan pirun epämukavat. Jalkani leveni jonkun verran raskauden myötä ja nyt kun ekaa kertaa kiskoin ne jalkaan ei ollut toivoakaan että villasukka olisi mahtunut kunnolla kyytiin. Kieltämättä houkuttaisi aika paljon ajatus uusista luistimista. Nykyäänhän noissa harrastelijavarsioissa on ilmeisesti jopa jotain vuoraustakin valmiina ja olisi ihan kivaa jos itsekin pystyisi jäällä tekemään muuta kuin irvistelemään.

Nyt sitten vaan toivomaan, että lapsen kuume laskisi nopeasti ja päästään pian taas jäälle. Eilen tyyppi itki katkeria kyyneliä kun paljastui ettei pääse jäälle, tänään se ei enää raukka edes sitä jaksanut. Kiekolla ja sählymailalla on kuitenkin vielä tänäänkin pitäynyt temppuilla eteisessä. Pojan kohdalla tämä luistelu on tosiaan edullinen harrastus. Kiekkojakin nimittäin löytyi meidän kaapin perältä muovikassillinen. Jostain syystä mies on roudannut niitä kaikki muutot perässään, mutta ainakin ne nyt pääsivät hyötykäyttöön.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!