lauantai 30. elokuuta 2014

Niin hyvää ettei sanotuksi saa

Entinen työkaverini käyttänyt puolet kesän aikana sosiaaliseen mediaan kirjoittamistaan viesteistä tuoreen korianterin hehkuttamiseen. Aivopesu on ilmeisesti tehnyt tulosta, koska aamulla herätessäni ensimmäinen ajatukseni oli että tänään pitää syödä jotain, jossa on korianteria.


Se jotain päätyi olemaan kvinoasta tehtyä tabboulehia, johon tuli korianterin lisäksi myös tomaattia, kurkkua, sitruuna sekä minttua ja basilikaa tuoreena puskasta. Sekaan rakastamaani halloumia ja koko komeus nautittiin vielä falafelien, chilisoosin ja kermaviilin kanssa alas.

Ja hyvää oli vaikka itse sanonkin. Perheen miehetkin tykkäsivät vaikka pienempi yrittikin ämpyillä vastaan.  Kohtalaisen ennakkoluulottomasta syöjästämme on kuoriutunut kuluneen vuoden aikana ihme närppijä. Kaipa tämä  on joku evoluutiotekninen asia. Parempi olla epäluuloinen kuin vahingossa syödä myrkkysientä. Äärettömän rasittava vaihe tuo kuitenkin on ja asettaa myös meille vanhemmille paineita pitää ruokavalio monipuolisena. Viime kuussa tyyppi nimittäin nirppaili jo tofullekin kun ei oltu mokomaa vähään aikaan syöty.

1 kommentti:

  1. Omasta ennakkoluulottomasta syöjästä kuoriutui aikanaan aivan toivoton närppijä. Väli aiemmin hyvin uponneeseen ruokaa ei edes tarvinnut olla kummoinen, kun ruokaa sorkittiin ja muikittiin sen oloisena, että se on vähintäänkin seitikkiä sisältä. Nyt tänä syksynä tuon asenteen verho on alkanut raottua, ja kiinnostus ruokaan ja uusiin makuihin taas herännyt.

    P.S. Korianteri on kyllä hyvää.

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!