sunnuntai 21. syyskuuta 2014

DIY Autobot-paita

Transformersit ovat nyt meillä kuuminta hottia. Lapsi on kaivanut laatikkojen uumenista isän lapsuuden aikaiset aarteet ja pari uutukaistakin on kertynyt kokoelmiin. Pojan lempitransformer on Bumblebee ja toiveissa olikin Bumblebee-asu.
Netistähän löytyisi mainioita videoita, joissa pahvilaatikoista askarrellaan Transformersasuja, mutta me mentiin nyt vähän enemmän käytännöllisyys edellä. Idea on bongattu jostain käsityöblogista, mutta hävetäkseni en kuollaksenikaan muostanut mistä.

KappAhlin raitapaita, keltainen kangasväri ja kontaktimuovia sekä äitiyspakkauksen patjasta leikattu pala vaahtomuovia. Eli tarvikkeet olivat edulliset, paitakin ostettiin jollain ota 3 maksa 2 -diilillä ja kangasvärikin oli hankittu jonnekkin lapsen syntymää ennen olleisiin pikkujouluihin, joihin tarvitsin Ruotsi-paidan. Minä teippasin muodon ja lapsi hoisi kankaanpainnan.

Lopputulos oli ainakin minun ja pojan mieleen. Keltaiset Papun leggarit olivat kuulemma riittävät viimeistelemään Bumblebee-lookin.
Seuraavaksi poika tilasi jo Batman ja Spiderman -paidat, joiten pitänee jatkossakin vilkuilla noita Lindexin ja KappAhlin luomupuuvillapaitoja sillä silmällä. Meillä pojalla on myös aika paljon supersankarivaatteita, mutta kyllähän tämä omatekoinen on ehkä enemmän aikuisen silmäänkin sopiva eikä myöskään huuda supersankaruutta kurkku suorana.
Olenko muuten ainoa, jota ärsyttää tuplakokoiset paidat? 110 cm pitkä lapsi on lyhyt selkäinen, mutta pitkä raajainen eli nyt on pitäynt siirtyä jo paidoissakin kokoon 110/116 ja tuntuu että jotta hihat ovat sopivan mittaiset on lapsi tuomittu käyttämään tunikamittaisia paitoja. Kesällä lyhythihaisissahan käytössä oli vielä osin 98 koon paitoja kun niissä helma oli passeli ja ympärysmittakin sopiva edelleen tuolle oven saranapuolelta kulkemaan passaavalle lapselle.

1 kommentti:

  1. Hieno painatus! Mä just manasin noita tuplakokoja kun samankokoinen kappahlin paita on ihan liian pitkä, mutta 98/104 kokoisen paidan ostaminen neljävuotiaalle taas ihan hölmöä kun ois jo valmiiksi pieni. Ja kun niillä muuten ois niin kivoja peruspaitoja...

    -Katja

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viestiä!