En ole mitenkään kovin kaksinen kokki, mutta ehkä vähän turhankin rautaisella itseluottamuksella varustettu. Keskiverto kaksivuotiaan uskolla omiin taitoihini ajaudun usein siihen tilanteeseen, että etsin kyllä reseptin, mutta harvoin lopputuloksessa puoliakaan annettuja raaka-aineita tai jos onkin niin mittasuhteet ovat omassa lajissaan. Iloisesti totesin perheen miehille, että tuurilla ne laivatkin seilaavat ja kaivoin ohjeen vehnäjauhojen ja sokerin asemasta pöydälle ruisjauhoa ja intiaanisokeria.
Lopputuloksena oli vähän mämmimäisen oloinen ja makuinen ruskea lieju jonka kippasin voidellun uunivuoan pohjalle. Päälle tuli turkkilaisen jogurtin ja kananmunan seosta sekä pakasterasiallinen vadelmia. 25 minuuttia myöhemmin uunista tuli ulos tämännäköistä.
Piirakka napattiin kainaloon ja vietiin naapuriin tuhottavaksi. Neljän aikuisen ja kolmen lapsen käsittelyn jälkeen kotiin ei tullut kuin murusia ja vaikka itse sanonkin niin piirakka oli oikein mainion makuinen. Seuraavaksi testaan tehdä siitä kokonaan maidottoman niin resepti huomioisi molemmat lievät allergiani eli olisi sekä vehnätön että maidoton.
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
100 g voita
3-3,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
Marjoja maun mukaan
Paistoin kiertoilmauunissa 200 asteessa 25 minuuttia. Normiuunissa kannattaa katsoa jos paistaisi vähän pidempään.
Herkulliselta ainakin näyttää, nam!
VastaaPoistaJa herkullista se olikin vaikka itse sanonkin :D
Poista