tiistai 11. marraskuuta 2014

DIY: Tutu nollabudjetilla

Meillä on pojan kanssa yhteisenä harrastuksen Pinterestistä askarteluideoiden ja naamiaisasujen etsiminen. Yhden surfailun myötä löysin aivan mahtavan tutuohjeen ja olihan sitä pakko päästä kokeilemaan vaikka tuo oma jälkeläinen ei röyhelöhamekoulukuntaan kuulukaan (malliksi kuvaan tuo kuitenkin suostui kun lupasin kuvauspalkaksi pastilleja).

Materiaalit tutuun löysin omasta kaapista, mutta eipä näiden kanssa konkurssiin joutuisi vaikka ne ostaisi kaupasta uutenakin. Omaan versiooni materiaaliksi kuitenkin päätyi edellisen kotimme paneeliverho (Ikeasta) sekä vuosikymmen sitten minun tyllialushameesta ylimääräiseksi jääneet tyllit.


Hamosen toteutukseen tarvitset lisäksi kuminauhan, jonka pituus määräytyy käyttäjän vyötärön mukaan. Osassa mallikuvia näkyy myös pitkiä silkkinauhoja joilla tutu sidotaan vyötärölle, mutta roolivaatekäyttöön kuminauha on minusta parempi.

Itse tutu valmistuu ilman yhtään neulanpistoa ja kokonaisuudessaan valmistukseen kului kolmisen varttia, josta suurin aika meni kankaiden leikkaamiseen. Leikkelin sekä verhosta että tyllistä noin kymmenen sentin levyisiä suikaleita. Suikaleet vielä leikattiin sopivaan mittaan eli kaksi kertaa helman toivotun mitan pituiseksi. Sitten suikaleet vain solmitaan kuminauhaan kiinni. Itse taitoin suikaleen aina kahtia ja pujottelin ne kuminauhan ympärille vetolenkeillä, jolloin vyötäröstä tuli itseasiassa todella huoliteltu. Tarkempia kuvia löytää vaikkapa googlaamalla no sew tutun.

Lopputuloksena tuli ainakin omaan silmään mainio kelta-vihreä unelmahamonen, jonka värimaailma toi heti mieleen erään lähipiirimme tytön joten tutu matkaa mukanamme Turkuun ja pääsee uusiin seikkailuihin mainion keijuprinsessan ja tämän vähintään yhtä mainion velipojan leikeissä. Jos kaapistä löytyy vaikkapa ylimääräiset valoverhot ja lähipiiristä joku oman elämänsä keijukainen saa tällä helposti tehtyä varmasti lahjan saajaa miellyttävän joulupaketin. Keinokuituahan tämäkin on siinä missä kaupan roolivaattetkin, mutta varmasti tukevampaa tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!