tiistai 30. joulukuuta 2014

DIY: Leggingsit

Talvi ja lapsi joka kieltäytyy käyttämästä muita housuja kuin leggareita ei ole kovin hyvä yhdistelmä. Meillä on parit Metsolan joustocollegesta valmistetut leggarit jotka onneksi ovat hieman normitrikoota vahvemmat ja päätin kokeilla mitä saisin aikaa itse vähän tavallista trikoota vahvemmasta kankaasta. Eurokankaasta löytyi kohtalaisella metrihinnalla joustocollegea mustana ja punaisena ja ensin työstettäväksi valikoitui punainen kangas.

Edellisen kerran olen housut ommellut 20 vuotta sitten käsityötunneilla eli ihan tuoreessa muistissa ei voi väittää ompelun olevan. Tuossa kohtaa oli luonnollisesti hyvä vielä lisätä hieman haasteellisuuskerrointa sillä, että ei käytä mitään valmiita kaavoja. Vähän katsoin mallia valmiista leggareista ja sitten vaan leikkasin ja ompelin.


Käyttäjän sanoin housuista tuli juuri sellaiset mitä hän toivoikin. Seuraaviin taidan kyllä itse vähän lisätä väljyyttä, koska näissä takapuoli oli melkoisen nafti, mutta tosiaalta nyt jo parin tunnin leikkien jälkeen kangas on selvästi jo mukautunut päälle ja housujen istuvuuden suhteen kronkeli tyyppi sanoo niiden olevan juuri hyvät. Lahkeensuihin laitoin kaksinkertaiset leveät "resorit" joustofroteesta ja vyötärölle tein kuminauhakujan.

Vähän löysempiin housuihin tekisi mieli kokeilla sovittaa jotain reisitaskun tyyppistä. Pitää testailla mitä saadaan aikaan. Sitten kun on kaava kohdillaan voi myös harkita vähän kallimpien kankaiden ompelua. Noshilla nyt ainakin näyttäisi olevan vaikka mitä ihania kankaita, joilla housuvalikoimaa voisi kasvattaa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos :) olen kyllä itsekin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 2. Tuttua puuhaa. Siis tytön kaapista löytyy kasa "päiväkotilegginssejä" ts. joustocollegesta tai joustofroteesta ommeltuja leggareita, koska legginssit ne olla pitää (ja huoh kun neidillä ei oo ikää ees 3v., mutta kun en jaksa niitä aamuraivareita jossei saa legginssejä jalkaan). Ihania joustocollegeita löytyy myös Ainola, Verson puoti, Viljamin puoti ja Pehemia (oma kangasvarasto on niin isoksi kasvanut että istun sormieni päällä etten tilaisi lisää ihania ja kalliita, kun ei ne pienen työn pöksyt niin kovin paljon kangasta kuluta...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verson ja Viljamin puodit ovatkin tuleet tutuksi.

   Sitä tosiaan mieluiten pitää nuo arkivaatteet sellaisina että niiden käytöstä ei tule jatkuvaa sotaa. Kun loppujen lopuksi nyt tärkeintä on että vaatteet on päällä ja tyyppi päiväkodissa.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!