torstai 1. tammikuuta 2015

DIY: Lippapipo

Minun supervoimani on prokrastinointi ja varsinkin jos työ sisältää omalta mukavuusalueelta poistumista olen erinomainen vitkuttelemaan hommiin ryhtymistä. Lapsella viime keväästä käytössä olleen lippapipon kaava oli odotellut ensin tovin sähköpostin liitetiedostona ja sitten vielä toisen mokoman printtinä lipaston laatikossa ennen kuin ryhdyin sanoista tekoihin pipon kanssa.


Testiyksilöön kaivoin trikoot kaapin perältä koska epäilin, että näinköhän tuon lipan saan paikoilleen ja piposta käyttökelpoisen. Vinoonhan se lippa meni, mutta lapsi tuntui tykkäävän piposta ja koonkin sain kohtalaisen hyväksi yhdistämällä L-koon ympärysmitan ja XL-koon korkeuteen. Lipassa tukena on vain tukikangas molemmissa paloissa, ohjeessa mainitun huovan jätin pois ja hyvin tuo näyttäisi toimivan näinkin.


Seuraavaksi pitäisi kaivaa ompelukone esiin ja säätää sen tikit kohdilleen, jotta saisi tehtyä tikkauksia ompeluksiin. Tikattu lipan reuna ja pipon alaosa tekisivät kummasti piposta ryhdikkäämmän. Ystävältäni perimä ompelukone on vaan melkoisen oikukas kaveri joten jutun aloituksen hengessä olen luonnollisesti tuotakin asiaa lykännyt.


Niin ja on meidän lapsella muitakin paitoja kuin tuo nyt jo ties kuinka monessa kuvassa näkyvä Molon kuosipaita räikeän oransseilla kanttauksilla. Se vain on lapsen lempivaatteita ja yleensä se luovutetaan pesuun vasta kun me vanhemmat viekkaudella ja vääryydellä lapsen siihen pakotamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!