lauantai 31. tammikuuta 2015

Työaamujen pelastus

Siinä missä viikonloppuisin on aikaa haudutella puuroa pitkän kaavan mukaan hellalla pitää arkisin aamupalan kanssa toimia nopeasti. Pitkään yritin sinnikkäästi opetella juomaan smoohtieita aamuisin. Ongelmaksi tuli kuitenkin se, että en oikeastaan haluaisi syödä mitään heti heräämiseni jälkeen ja toisaalta myös se, että sekin aika kun asioita kauhoi blenderiin tuntui vievän aikaa liikaa. Piti siis keksiä joku aamupala, joka kulkee helposti mukana töihin, on maidoton ja jonka pystyisi valmistamaan etukäteen jo esimerkiksi edellisenä iltana.


Sitten löysin tuorepuurot

Vaniljainen soijamaito ja soijajogurtti yhdistettynä chiaan ja kauraan muodostavat täydellisen pöperön. Tällä viikolla sekaan sujahti pakastimesta mustikoita. Edellisellä viikolla maku tuli puolukoista ja kanelista. Chian siemenet tekevät koostumuksesta miellyttävän tällaisella koostumuskriittiselle sihtikurkulle ja vanilja tasapainottaa soijajogurtin paljaaltaan ei niin ihastuttavaa makua.

Tuorepuuro valmistuu parissa minuutissa samalla kun tehtailee lapselle iltapalaa ja matkustaa töihin kassissa. Ensimmäiset päivät käytin kiltisti muovista mikrorasiaa, mutta koska kattaus on puoli ruokaa roudasin perheen Ikeaan lasipurkkiostoksille. Kyllä nyt ihmisen sielu lepää kun kauhoo puuroa nassuun simppelistä lasipurkista. Ja vielä plussaa siitä, että purkissa on myös erinomaisen tiivis kansi, joten ei ole tarvinnut vielä kertaakaan pelätä että aamupalan joutuisi imeskelemään läppärin laturijohdosta. Turhamaistahan tämä kyllä on, mutta kaipa sitä pahempiinkin rikoksiin voisi sortua kuin kauniisiin ja käytännöllisiin astioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!