sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ikkunasta näkyy avaruus

Vuosi sitten ikkunaan vesirokkoviihteenä tehty akvaario oli ehtinyt jo haalistua aika ankean näköiseksi. Nyt oli kuitenkin käynyt niin onnekkaasti, ettei lapsi ollut syksyllä juurikaan kipeänä joten perinteisiä sairaspäivän askarteluja ei saatu aikaan. Eilen askartelimme Filosofiakahvilassa kivoja lasimaalaisperhosia ja sen innoittamana päätin, että nyt menee myös pojan huoneen ikkuna uusiksi.

Avaruus on nelivuotiaan mielestä ollut nyt todella kiinnostava. Päiväkodista kotiutuu planeettakuvia ja Star Warsin myötä on myös herännyt kiinnostus erilaisiin avaruusaluksiin. Aloitimme tutustumisen avaruusteemaan tutkimalla Googlen kuvahaun avulla kuvia avaruusaluksista ja planeetoista ja poika halusi ensin piirtää ja leikata itse raketin.


Kirjoittaminen on nyt pop ja tutut, meidän perheenjäsenten tai lähimpien tarhakavereiden etunimien kirjaimet tulevatkin jo nätisti. Vieraampien ja ehkä vähän haastavamman muotoisten konsonanttien kohdalla kuitenkin muoto on vielä hukassa, mutta eipä niillä nyt vielä niin kiire olekaan. Lapsi on myös nyt tuntunut pääsevän vähän jujulle siitä miten kirjaimet ja äänteet kulkevat käsi kädessä ja osaa jo hyvin bongata tavuista äänteiden perustella oikeat kirjaimet. Todennäköisesti lapsi siis oppii vähän epäloogisen kuulosesti ensin kirjoittakaan kuin lukemaan. 

Mutta siis kuitenkin takaisin avaruuteen.


Meidän avaruusmaisemamme syntyi muutamasta planeetasta, tähdestä ja isosta raketista. Olin leikellyt "lasimaalausten" paperikehykset jo eilen illalla valmiiksi ja nyt aamulla kiinnitimme kehykset vain kontaktimuoville ja sitten kiinnittelimme silkkipapapereita. Lapsi teki aluksen, tähden ja kaksi planeettaa ja me vanhemmat kannoimme kortemme kekoon yhden planeetan ja tähden muodossa. Koko perheen yhteiset askarteluhetket ovat aika kivoja ja siksi pidimmekin kovasti aikaisemmasta Muotomaakariharrastuksestamme. Onneksi noita juttuja voi tehdä hyvin kotonakin. Pitäisikin kysellä pojalta mitä kaikkea muuta hän haluaisi tehdä. Avaruusteeman ympärille voisi kyllä vielä tehdä mobilen sekä tehdä vaikka vessapaperirullista avaruusaluksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!