torstai 14. toukokuuta 2015

DIY: Merenpohjaleikki

Olimme pitkään pojan kanssa suunnitelleet, että teksimme ompelukoneen pahvilaatikosta akvaarion. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat lennossa kun poika hoksasi, että akvaarion asemastahan olisi hauskempaa tehdä Oktonauteille merenpohja. Periaate kuitenkin oli oikeastaan aivan sama, rekvisiittaa tuli vain enemmän.

Tarvikkeet: pahvilaatikko, sinistä paperia ja värikyniä taustaan, pohjan koralliriuttaan kiviä sekä helmikassaa. Niin ja läjä Oktonauttileluja.

Tausta tehtiin pojan kanssa yhteistyönä. Piirtelimme merileviä sekä poika vielä piirsi jonkun merieläimenkin tuonne taustaan. Pahvista ja langasta tehtiin kaloja tuomaan kolmiulotteisuutta ja pohjalle tehtiin koralliriutta.

Helmimassa on kovaksi kuivuvaa askartelumassaa, jonka seassa on pieniä helmiä. Massalla voi päälystää oikeastaan mitä tahansa. Me saimme ainakin kiviä ja pahvia massalla menestyksekkäästi päällystettyä ja reilussa vuorokaudessa esineet olivat kuivuneet hyväksi.

Leikit sujuvat hyvin, mutta nyt yllätyshaasteeksi osoittautui kissa, jonka mielestä laatikko olisi täydellinen kissamaja kunhan joku tajuaisi ottaa nuo kaikki rojut pihalle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!