sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Muukalainen

Aikanaan kun Game Of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä herättiin tuttavapiirissäni myös haalimaan kirjoja luettavaksi. Tunsin oloni turhautuneeksi, koska olin siinä kohtaa olin vuosikaudet paasannut kirjasarjan nerokkuudesta. Noh, vanha kanssa tapaa sanoa, että ylpeys käy lankeemuksen edellä ja saattoi olla, että joudun myöntämään että olen ollut ihan yhtä paksupäistä sorttia kirjasuositusten suhteen.

Televisiosarjan myötä innostuin nappaamaan Muukalaisen Pasilan pokkarikaupasta työmatkalukemiseksi.

Rehellisesti sanottuna en oikein tiedä miksi en aikaisemmin kirjoihin ole tarttunut. Skotlanti, aikamatkustus ja historialliset kuvaukset kuulostavat kaikki minulle sopivalta. Ja Muukalainen oli juurikin sitä mitä kirjalta odotin. Jatko-osia yritin metsästää kirjaston sekä kirjakauppojen kautta, mutta koska kirjan käsiin saaminen olisi vaatinut varausta tai tilausta ostin lopulta sarjan seitsemän ensimmäistä osaa englanninkielisenä ekirjana Elisalta. Tiedänpähän nyt ainakin mitä puuhaan kesäloman ajan.

Tosin pakko sanoa, että toinen kirja ei ihan onnistu saavuttamaan ensimmäisen osan mainota virettä ja löysin jo itseni pohtimasta onko seuraavat 7000 sivua yhtä puuduttavia. Googlailun perusteella kirjasarja on melko epätasainen ja takaraivossani naputtaa myös pieni epäilys siitä, että tämä sarja saa vähän kaariutriomaiset piirteet ja tarinassa reissataan vähän turhan laajalla alueella ja sotkeennutaan vähän turhan moneen historialliseen merkkitapahtumaan. Mutta annetaan nyt kirjalle edelleen mahdollisuus. Ainakin Gabaldonilla on riittänyt yritystä kirjoittaessaan monessa ajassa poukkoilevan liki 10 000-sivuisen tarinanjärkäleen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!