maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kevätmuistaminen päiväkodin väelle

Keväinen kuumahko keskustelunaihe taitaa olla se pitääkö päiväkodin ja koulun henkilökuntaa muistaa jotenkin ennen kesälaitumille kirmaamista. Osan mielestä työntekijät saavat palkkansa joten muistaminen ei ole tarpeen, mutta me kuitenkin haluamme muistaa ja myös kiittää.

Pojan ryhmässä talven aikana työskenteli kaksi aikuista ja keväällä remmiin tuli vielä kolmas aikuinen sijaiseksi kun lapsimäärä kasvoi. Lahjoja piti siis keksiä kolmelle aikuiselle, joista kaksi oli naisia ja yksi mies. Lahjojenantoperiaatteemme on se, että lahjan voi arjessa käyttää, lahjan voi syödä tai lahjan voi tappaa. Jouluna annoimme ensimmäistä kategoriaa eli villasukat ryhmän silloisille kahdelle aikuiselle, koska ajattelimme, että ihmiset jotka ulkoilevat vuoden ympäri kelissä kuin kelissä niitä tarvitsevat. Vuosi sitten keväällä mentiin sitten tuonne voi syödä tai tappaa -osastolle ja lahjoitimme eteenpäin chilit, jotka poika oli kasvattanut siemenestä. Tällä kertaa meillä kasvatukset oikein ottaneet onnistuakseen, mutta päädyimme silti syödä tai tappaa -osastolle ja viime viikolla kevätjuhlaan kiikutettiin kolme basilikaruukkua.

Rahallisesti ei suuri panostus, mutta toivottavasti sitäkin maistuvampi.

Itse työskentelin lukion jälkeen vuoden alakoulussa ja sen vuoden aikana ehdin saada lapsilta viisi mukia, kymmenen rasiaa suklaata, itsetehdyn grafiikkatyön ja lapsen leipoman joululimpun. Tuo kokemus on meillä toiminut viitoittajana lahjahankinnoissa. Vanhassa päiväkodissa keräsimme ryhmän vanhempien kanssa kimppalahjoja ja toivoisin, että myös koulussa tuo voisi olla mahdollista. Tai sitten vaan pitää jatkossakin laittaa siemenet itämään tai vierailla Prisman viherpihalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!