keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ruuhkavuosipastaa

Tässä vaiheessa kevättä alkaa perheemme kiintiö laatikkoruokia olla täynnä. Ei enää yhtään makaronilaatikkoa tai kiusausta ennen ensi syksyä. Laatikkoruoat jättivät jälkeensä kuitenkin melkoisen aukon kun pöytään pitää nopeasti päiväkotipäivän jälkeen saada pöperöä.
Jossain netin uumenissa törmäsin yhden pannun pastaan ja tänään otimme ruoan kokeiluun ja lopputuloksena oli täydellinen ruuhkavuosipasta, jossa kaikki ainekset kipataan yhdelle pannulle ja varttia myöhemmin pastaa lapioidaan ääntä kohti parmesanlastuilla kuorrutettuna.
Pannupastaan tulee puoli litraa vettä ja 150 grammaa pastaa ja lisäksi pannuun lätkitään mitä kaapin perältä löytyy. Meidän tapauksessamme pakastimesta löytyneet Luomu nokan rintafileet, paprikaa ja pestoa. Ensi kerralla taidan haluta tomaattia ja herkkusieniä. Jotta spagetti ei kiehahda klöntiksi pitää pannun sisältöä hämmennellä, mutta muuten ruoka valmistaa itsensä kuta kuinkin itsestään ja tiskiin ei joudu kuin pannu tai kattila, jossa pöperö valmistetaan.
Ei tämä ehkä ole kaunein mahdollinen ruoka, mutta nopeasta valmistusajasta ei voi kuin antaa plussaa niinä hetkinä kun päiväkodin pihan kuralätäköissä kylpenyt jälkeläinen tekee nälkäkuolemaa sohvalla. Makukin meni kohdilleen ja itseasiassa paprika toimi todella hyvin peston ja paistovaiheessa valkosipulilla maustetun broilerin kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!