torstai 18. kesäkuuta 2015

Tutut oudot eläimet

Jonkun kirjablogin Instakuvissa törmäsin Carlos da Cruzin ja Heikki Nevalan Tutut oudot eläimet -kirjaan ja kannen perusteella heti arvasin että tässä olisi kirja pojan makuun. Ajattelin että kirjaa pitäisi joku kerta käydä selaamassa kirjakaupassa, mutta onneksi mökkikirjasto teki taas taikansa ja kirja odotti meitä esittelyständissä.

Kuntaliitoksesta huomimatta liki mökkimme naapurissa sijaitseva kirjasto on saanut pitää ovensa auki ja valikoimansa runsaana. Käytännössä joka kesä villiinnyn kirjaston upeiden valikoimien edessä ja sama juttu on ollut jo lapsuudessa kun poljin useita kertoja viikossa äitini lapsuuden kodista kirjastolle varastoja täydentämään. Sateinen kesä kun ei onneksi ole lukutoukalle huono asia koska silloin saa hyvällä omatunnolla lukea kirjoja ja lapsi näyttää tässä lajissa tulleen perheeseensä.
Tutut oudot eläimet on meidän arviomme mukaan raikas lisäys lapsille suunnatuissa eläinkirjoissa. Kuvitus on mukavan yksityiskohtaista jolloin lukutaidotonkin lapsi pystyy tutkimaan ja tekstit on kirkoitettu sopivaati kieli poskessa ja kannessa luvatut 100+3 faktaa jäävät varmasti sekä lapsen että vanhempien mieleen.

Da Cruzin kuvitus vie seikkailija-biologi Floora von Hetulan ympäri maailmaa tutustumaan luonnon ihmeisiin.
Veikkaan että loman aikana kirja luetaan perusteellisesti kannesta kanteen, mutta melkein voisin harkita tuon hankkimista omaankin valikoimaan. Laadukkaita lastenkirjoja kun ei koskaan voi olla liikaa.

1 kommentti:

Jätä ihmeessä viestiä!