sunnuntai 15. marraskuuta 2015

DIY: Sohva kuntoon kissan jäljiltä

Meillä asuva nelijalkainen oli yksi yö päättänyt osallistua omalla panoksellaan sisustamiseen ja uhriksi joutui sohvan toinen käsinoja. Tai no oikeastaan sohva paran molemmat käsinojat ovat saaneet vuosien saatossa vähän kyytiä kissalta, mutta yhden yön käsittely piti huolta siitä, että nyt ei enää riittänyt se että vähän kynsisaksi trimmaili irronneita langanpäitä.

Pari viikkoa sitten päätin surfailla netistä vaihtoehtoja, koska en tosiaankaan halua luopua sohvasta ja juuri nyt verhoilukaan ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, koska viisivuotias sohva on muuten kivassa kunnossa. Lopulta bongasin Pinterestistä idean, jossa oli hyödynnetty vanhja pitsiliinoja ja koska olin näppärästi äidin nurkissa idean saatuani päädyin ottamaan matkaani ennakkoperintöä äidin varastoista (älä huoli veli, näitä riittää kyllä sinullekin ja varmaan seuraaville kolmelle sukupolvelle meidän jälkeenkin). 70-luvun liinat olivat kuitenkin liian yksikokoisia hyvän lopputuloksen saamiseksi, joten eilen mies toi renkaidenvaihtoreissulta mökin kaapissa odottaneita irtotilkkuja joista ei koskaan tullutkaan päiväpeittoa. Laatikosta löytyi vielä näytetilkku sohvan kangasta, jonka nidoin ensin aukon päälle ja sitten vain liinoja kiinnittämään.

Kiinnityksessä käytin niittipyssyä ja neulaa ja lankaa niiltä osin kun kankaa alla ei ollut kovaa pintaa. Lopputuloksesta tuli mielestäni meidän näköinen ja paikkailin symmetriasyistä myös toisen käsinojan pienemmät purkautumat, jolloin laitoin liinojen alle pienen palan mustaa huopakangasta.

Mitään minimalismiahan tämä ei edusta, mutta jos asunnosta puuttuu osa lattialistoista kuuden vuoden asumisen jälkeen, Lundian kirjahyllyssä on kolmea eri väriä ja ruokapöydän tuoleista puolet on kaivettu aikojen saatossa roskiksesta niin eiköhän tälä sovi meidän asuntokme tyyliin kuin nenä päähän. Ja ainahan nuo saa irrotettua jos noihin kyllästyy tai ne menevät huonoksi. Jännityksellä odotan myös mikä on kissan reaktio paikkoihin. Kun mallailin liinoja paikoilleen eläin ainakin katseli minua lähinnö epäuskoinen ilme naamallaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!