tiistai 29. joulukuuta 2015

Joululomapuuhia: Korkeasaari

Tapaninpäivänä alkoi näyttää siltä, että lapsi kiipeilee pitkin seiniä, mutta keli ei kutsunut ulkoilemaan lähimaastossa. Tsekkasin Korkeasaaren aukioloajat ja päätimme lähteä hyödyntämään kausilippuja jälleen kerran yhdistäen ulkoilun ja eläimet.

Enpä muuten aikaisemmin ollut tajunnut että noita riikinkukkoja on tuollainen posse. Pikkupakkanen ja auringonpaiste sai eläimet aktiiviseksi muutenkin ja näimme lopulta kaikista kissapedoista jonkun vilahduksen. Ilvesvanhushan tuolta oli nyt kuollut 22 vuoden kunnioitettavassa iässä, mutta nuo eksoottisemmat kaverit olivat pirteinä. Leijonat tosin näimme vasta juuri ennen lähtöä kun karjunnan seurauksena tulimme häkille. Yhdessä reunassa häkkiä makasi isäleijona rehellisesti sanottuna vittuuntuneen näköisenä ja toisessa päädyssä painoivat nyt jo isoksi kasvaneet pennut niin että paikat ryskyi. Ilmeisesti leijonahäkissä oli koettu sanaa pakottavaa tarvetta viedä jälkikasvu päästelemään höyryjä pihalle.

Talvinen Korkeasaari on yllättävän toimiva kohde. Vieraita ei ollut juuri lainkaan ja lopulta aika harvat eläimet vetäytyvät talviunille tai -suojaan. Monet kesällä huonosti näkyvät eläimet puuhailivat nyt häkeissään tyytyväisinä. Kohtasimme pojan lemppareisra saukoista pojan ja kaikki kolme vesikkoa. Eläintaloissa myös oli luonnollisesti vilinä päällä. Tai no Stadin gundeilla näytti lähinnä olevan Heli Laaksosen runosta tuttu joulupatja jouluohjelmanaan.

Korkeasaaren kausarit oli kyllä hyvä ostos. Tartuimme kesällä tarjoukseen, jossa kausiliput ovat voimassa ostohetkestä vuoden 2016 loppuun saakka ja minun ja pojan liput ovat jo maksaneet itsensä takaisin ja mieskin on lippunsa kuitannut vielä yhdellä visiitillä. Pyöräilyaikaan tuo on yksi vakkaripyöräretkikohteistamme vaikka kaupunkisuunnittelu paikalle polkemista kaikin tavoin yrittääkin vaikeuttaa. Sääli ettei uutta kevyenliikenteen siltaa saada käyttöön kuin vasta ensi kesän lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!