maanantai 28. joulukuuta 2015

Se merkittävä sentti

Kun loppuviikosta valittelin, että lomalle on vaikea keksiä tekemistä kun kelit on mitä on, niin enpä osannut arvata, että sentti maahan satanutta lunta muuttaa tilannetta kriittisesti.

Säälittävä sentti lunta maassa avasi oven aivan uusiin mahdollisuuksiin. Olemme seuranneet maasta löytyviä eläinten jälkiä (ja tulleet tulokseen, että naapurustomme pullistelee citykaneista), jäljittäneet pihallamme asuvan semikesyn rusakon vakkari metsäreitit ja löytäneet ketun jälkiä viereisen koulun pihalta.

Lapsi on myös hyppinyt tasajalkaa umpeen jäätyneiden ojien päällä ja ihmetellyt kuurankukkia läheisen taloyhtiön aidan lasiosissa. Sentti lunta ja pari astetta pakkasta muuttivat tutun ja tylsän joksikin aivan muuksi ja kotimatka uimahallilta kesti kolme kertaa sen mitä menomatka koska luonnon muutoksia piti pysähtyä tutkimaan (ja äiti kiitti kun ei ollut jaksanut kuivata hiuksiaan hallilla).

Viikonloppuna ilmeisesti saadaan lisää lunta. Keltainen lehdistö ennusti jo ennennäkemätöntä liikennekaaosta, mutta ehkä meistä punavihreän suvaitsevaiston edustajista löytyy sen verran talvisodan henkeä että selviämme vaaksasta lunta. Meillä on kellarissa jo rattikelkka kaivettu framille, joten voi olla lumimyräkät kiertävät koko pääkaupunkiseudun, mutta jos nyt edes pari kertaa päästäisiin pulkkamäkeen tämän talven aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!