lauantai 21. heinäkuuta 2012

Na na na na na na na na na na na na na na na na Batman

Kun olin pieni minulla oli kiire ehtiä kotiin maanantaisilta pianotunneiltani koska telkkarista tuli Batman. Se tuttu kaljamahaisa sankari. Vähän vanhempana alakoululaisena itkin Batmanin paluussa Pingviinin kohtaloa ja teininä olin lääpälläni Chris O'Donnellin Robiniin vaikka edes teinin väritettyjen linssien läpi elokuvia ei voinut pitää hyvänä. Onneksi sitten tuli Nolan ja pelasti Batmanin.

Ei varmaan ole uusi juttu, että minua ja armasta puolisoani eniten yhdistää saman koulutuksen ohella yhteiset intressit populaarikulttuurissa. Yön ritarin paluuta on odotettu kieli pitkällä jo pitkään ja mummi houkuteltiin kaupunkiin mansikkahillon keittoon sopivasti ensi-ilta-aikaan. Odotus ei mennyt hukkaan sillä vaikka elokuva ei noussut genressään ykkössijaa tiukasti pitävän Avengersin ohi ei se kyllä sille mitenkään hävinnyt. Itseasiassa kirkasvärisen Marvelmaailman vaihtuminen synkkiin sävyihin teki elokuvista lopulta hyvin erimaailmaiset. Niin paljon kun teininä myös Pikku Naisissa Christian Balea rakastinkin niin Batmansissa Bale ei suinkaan ole se syy miksi elokuvaa katsoa. En sano etteikö Bale tee upeaa työtä ja fyysisenä näyttelijänä jälki on upeaa. Bale ei kuitenkaan yksin kanna elokuvaa vaan koko casting ja itseasiassa koko trilogian casting on aivan mahtava. Itse elokuvan juoni ei nyt ihan ruudinkeksijää ole vaatinut. Liikuttavasti silti vieressäni istuneen pariskunnan miespuolinen sankari hieman hitaalla käyvälle tyttöystävälleen juonta rautalangasta väänsi. Yhtä kaikki, elokuva oli viihdyttävä, se oli visuaalisesti vaikuttava ja erityisesti nautin siitä miten elokuvan tekijät eivät väkisin vääntäneet leffaa 3D:ksi. Menkää ihmeessä katsomaan ja jos jollain on trilogian ensimmäiset osat katsomatta niin katsokaan ne alle.

Tämän jälkeen on hyvä jäädäkin odottamaan Nolanin tuottamaa ja Snyderin ohjaamaa Man of Steelia. Tosin jos elokuvaan on castattu sekä Kevin Costner että Russell Crowe ei kyllä voida puhua Batmanin tavoin erinomaisesta castingistä.

Kuva: iltalehti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!