sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kizza vieköön

Ruuhkavuosiarki ulotti lonkeronsa sunnuntaihin ja nyt minun maatessa sohvalla pädi mahan päällä ja kissan väijyessä toisessa päädyssä tuliliskoja akvaarion lasin läpi, nukkuu jälkeläinen poikittain vanhempien parisängyssä ja mies istuu saksalaisessa junassa matkalla johonkin kärpäsen kakan kokoiseen kyläpahaseen.

Ennen oravanpyörän varaslähtöä ehdimme kuitenkin koko perheen voimin Maunulan majalle, jossa Helsingin latu järjesti tonttumeininkejä. Paikalla oli joulupukki, kärryajelua hevosella ja tonttupolku metsän keskellä. Ihana muutaman tunnin ajaksi maan valkaissut lumisadekin teki tunnelmasta sopivan jouluisen. Majalla luonnollisesti syötiin myös kaupungin parhaat munkit ja nautittiin aivan hurmaavasta ohjelmanumerosta.

Lenkkiteatterin väki tarjoili makupaloja ensi toukokuussa ensi-iltansa saavasta musiikkiteatterileikistä Kizzat. Ensin musisoivat katit olivat hieman pelottavia. Naapurin poika varmisti jopa, että eihän nuo ole ihmissyöjäkissoja. Lopulta kuitenkin pikkuihmiset olivat myytyjä. Svengaava meininki ja ihastuttavat asut olivat oman jälkeläiseni mieleen niin paljon, että lopulta poika ei osannut valita kumpi oli parempi, Kizzat vai iltapäivällä Kampissa ilmaiskeikalla nähty Hevisaurus.

Nyt kuitenkin aamupäivän ihana talvihetki on jo historiaa. Hevisauruksen keikalla niskaan tuli jo niin märkiä rättejä taivaalta, että oli pakko raahata rattaat kuivumaan lämpimiin sisätiloihin eli tukkimaan eteistä. Järkevä ihminen menisi nyt nukkumaan, koska näiden yksin pyöritettyjen viikkojen toimivuuden salaisuus on riittävä uni ja helposti saatavilla olevat ruoat. Ensimmäisen taatakseni siirsin pojan meidän makuuhuoneeseen nukkumaan, koska vauvavuodesta ja valvomisesta on nukkumiseni mennyt vähän rikki ja jos yöllä herään en enää uudelleen saa unen päästä kiinni. Jälkimmäistä varten jääkaapissa odottaa huomista paketti pinaattilettuja ja kuivakaapissa papumakaroonilaatikkotarpeet seuraaviksi ties kuinka moneksi päiväksi. Eiköhän tässä taas saada arki rullaamaan vajaalla miehitykselläkin ja varovaisesti toivon jopa, että omat työni saan pakettiin jo torstaina ja pääsen siitä joululomalle. Kaksi ja puoli viikkoa joululomaa tulee nyt kyllä niin tarpeeseen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!