maanantai 13. tammikuuta 2014

Keisarin uudet vaatteet

Nyt kun saatiin pakkaset ja lunta edes nimellisesti maahan päästiin korkkaamaan pojan uudet talviulkoiluvaatteet.

Kaksi talvea minä tuota Molon haalaria kuolasin ja nyt kun se löytyi hyvästä alesta Sellon Punavuoden peikon lopettaessa kannettiin se kotiin. Seurakseen haalari sai omatekoisen piponrumiluksen, Autot elokuvasta tutuilla hahmoilla kuvioidun talvi-Buffin, uudet Elsa Pitkäset (toiset punaiset putkeen, arvatkaa mikä on keisarin lempiväri) sekä Vincentin ugg-tyyppiset popot. Rattikelkka eli tuttavallisemmin meidän perheessä pulkka-auto, tuli meille Turusta serkkujen varastosta.

Eilen lähdimme koko perheen voimin rattikelkkailemaan. Pirkkolassa ristiin rastiin kulkevilla pikkupoluilla saatiin jopa harjoiteltua ohjausta mäenlaskussa ja yllättävän hyvin lapsi oppi tuolla jo menemään tiukkojakib mutkia. Sanoisin, että tässä asiassa tuo lapsi on kyllä tullut isäänsä.

Aamulla päiväkotiin lapsi vietiin samoissa vermeissä, vain pipo toiseen vaihdettuna ja reppuun pakkasin matkaan vielä villahaalarin ja iltapäivällä tulikin hoitajilta tunnustusta, että hyvin mitoitettu vaatemäärä näihin keleihin. Hieman epäilyttää, että loppuuko talvikengistä koko kesken, jos talvi loppuu pitkään, mutta veikkaan, että keikistelykäyttöön hankitut huopikkaat ovat hieman isompaa mitotusta eli sitten uhrataan vain ne päiväkodin pihalle. Jotenkin hurja ajatus, että tuon tyypin kesäkengät ovat todennäköisesti jo koko 30. No kaipa se on sitten tässäkin asiassa tullut isäänsä.

 

4 kommenttia:

 1. Ai tuollainen haalari, mä kun oon tietystä syystä pihalla lastenvaatemerkeistä. Mut siis ihailen tuota aina, kun nään jollain lapsella päällä, se on niin kivan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan yksi käsittämättömimmän kuulosista lastenmerkeistä näin suomalaisen korvaan, mutta ilmeisen hyvälaatuisia (tai ainakin niitä kovasti kehutaan).

   Poista
 2. Rattikelkat on mahtavan kestäviä. Meilläkin on käytössä jostain varastosta käyttäjän kasvettua yli 180cm:ksi saatu ja aivan täydellisesti toimiva peli edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä niin harmittaa, että miehen vanha Stiga on hävinnyt vuosien saatossa kiertoon, mutta onneksi nyt mun veli tuli hätiin. Meidän vanhemmissa näkyy turhan hyvin todeksi sanonta siitä, että 40-luvulla syntyneet säästävät kaiken ja 50-luvulla syntyneet heittävät kaiken pois.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!