tiistai 14. lokakuuta 2014

Matikkapäätä

Ei sinäänsä varmaan pitäisi olla yllätys, että kahden ihmisen yhdessä tekemä lapsi on tullut tietyissä asioissa vanhempiinsa. Yksi tällainen asia on matematiikka. Sekä minun että mieheni lempiaine koulussa oli matematiikka ja lapsi näyttäisi kulkevan samoja jalanjälkiä.

Viimeiset kuukaudet lapsi on pyytänyt päivittäin laskuharjoituksia. Luemme mainoita Lisää leikiten ja Vähennä vähäsen -läppäkirjoja ja lapsi myös tekee itselleen pieniä laskutehtäviä lelujen, ruoan ja jos vaikka minkä kanssa. Tällä hetkellä lapsi näyttäisi hallitsevan sujuvasti päässälaskuna yhteen ja vähennyslaskut alle kympissä liikuttaessa ja esittikin tänään toiveen, että haluaisi oppia laskemaan vaikeampia laskuja. Ongelma vaan on se, että lapsi ei hallitse kovinkaan hyvin numeroita. Siis symbooleja, määrät lukujen taustallahan lapsi kyllä hallitsee ja laskee sujuvasti esim. kuvien avulla. Nyt ensin pitäisi kuitenkin ottaa haltuun nuo symboolit ja kokeilla kymmenen ylittämistä. Avuksi tähän kaivettiin esiin vanha tuttu.


Lola Panda ja matikkajuna, toivottavasti selkeyttävät lapselle linjaa ja toisaalta aakkoshankkeessa ajattelin myös kuvat lapsen kanssa luvuille omat kuvat. Tai voihan se olla, että innostus matematiikkaan on ohi jo ensi viikolla.

Siltä varalta kuitenkin että näin ei käy taidamme tutustua kertomisen ja jakamisen ideaan kuvajoukkojen avulla. Netti näyttäisi muutenkin olevan puolillaan erilaisia kotikoulujuttuja, mutta otamme kyllä mielellämme vinkkejä vastaan miten pientä matematiikkaintoilijaa voisi tukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!