lauantai 2. toukokuuta 2015

Onko sillä naamio?

Arvaa kuka taitaa olla ainakin lähipiirigallupin perusteella 80-luvulla ja sen jälkeen syntyneillä yksi lapsuuden lempipeleistä. Minulla ei ikinä sitä omana ollut ja miehen version on joko käly vienyt tai koira syönyt, joten peliä ei valmiina parisuhteeseen tuotu ja eikä peli myöskään tuntunut häidemme aikaan niin ajankohtaiselta, että olisimme sen lahjalistalle laittaneet. Voin muuten kertoa, että kun heiluu Stockan leluosastolla lahjalistarekisteröintilaitteen kanssa saa melkoisen pitkiä katseita. Joka tapauksessa lapsen synnyttyä peli tuli mieleen ja kun pari vuotta sitten kaupunkiosajuhlien pihamarkkinoilta löytyi peli ja vielä Marvel Superheros-versiona oli ostopäätös helppo.

Tällä viikolla poika kaivoi pelin esiin ja pääsi yllättävän nopeasti juonesta kiinni. Tosin välillä joudutaan muistuttamaan, että kysymykset pitäisi esittää niin, että niillä saa karsittua valintoja vaikka kuinka tekisi mieli kysyä onko sillä suomuja. Lisäksi meillä on tiukkoja tulkinnallisia eroja siitä, että käyttääkö Kapteeni Amerikka kypärää vaiko ei. Niin ja sovittiin jo heti kättelyssä, ettei saa kysyä kuuluuko hahmo hyviksiin tai pahiksiin.

Marvelversiota pelistä on vaikeampi löytää, mutta muuten kyllä suosittelen lämpimästi tätä muihinkin lapsiperheisiin. Havainnointipelillä on hyvä myös valmistaa, että muutaman vuoden päästä minulla on joku kenen kanssa pelata Cluedoa.

 

2 kommenttia:

  1. Esikoinen on jo ihan haka Cluedossa ja pelataan yhdessä, sitä ennen koukututtiin Scotland Yard -peliin. Kuopus on innolla mukana, joko häröilemässä omilla säännöillään vielä, tai sitten isänsä joukkuekaverina. Lautapelit on kyllä koko perheen yhteiseksi tekemiseksi mainioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo toimii yllättävän hyvin, että lapsi pelaa aikuisen kanssa joukkueena. Tosin kaikissa taktikointia vaativissa peleissä auttaa kun vastapelaajalla on tosi valikoiva kuulo kun pieni kovaan ääneen pohtii valintojaan.

      Poista

Jätä ihmeessä viestiä!