keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Remontti

Kesälomaan aamuherätyksiä olisi tarjolla vielä viisi ja pitkä kevät alkaa painaa jaloissa ja näkyy blogissakin hidastuneena kirjoitustahtina. Pelkkä perhearki ei kuitenkaan ime voimia vaan viimeiset muutamat viikot kaikki liikenevät resurssit on vienyt remontti. Tämä remontti ei auta meitä saamaan viiden asumisvuoden jälkeenkään listoja paikoilleen, mutta se toivottavasti auttaa siinä, ettei jatkossa pojan huoneessa talvilämpötila laske 13 asteeseen.

Julkisivuremontti tuo seinään lisäeristeen ja vaihtaa ikkunat. Sekä pakotti myös meidät raivaamaan kotimme muovikalvojen alle.

Remontti on siis odotettu. 50-luvun kerrostalo oli täynnä kylmäsiltoja ja remontti toivottavasti merkittävästi nostaa asumisviihtyvyyttä. Ensimmäinen iso muutos huomattiin jo ikkunoissa. Tähän asti asunnossa ei ollut sälekaihtimia ja pakko myöntää, että en myöskään oikein perusta niistä, mutta yhdessä asiassa ne ovat ylivoimaiset ja se on lämmön heijastaminen takaisin. Asunnon kaksi isointa ikkunaa näyttää etelään joten normaalisti olohuone on melkoinen sauna. Nyt uudella lasitekniikalla ja kaihtimilla selvästi saadaan helpotusta ja se kyllä tulee tarpeeseen, koska rappaustöiden aikaan ei tuulettaminenkaan auta.

Miksi remontti sitten stressaa? Stressaavaa ei ole oman asunnon remontointi vaan koko tämä kokonaisuus. Minä onneton kun olen taloyhtiön puheenjohtaja. Sitä voisi luulla, että taloyhtiön asioita löytyisi hoitamaan joku kenellä on enemmän aikaa, joku joka olisi diplomaattisempi tai joku joka olisi järjestelmällisempi, mutta koska ilmeisesti ei löydy. Niin kilttinä tyttönä otin kopin itselleni vaikka juuri vuotta aikaisemmin pääsin puheenjohtajuudesta eroon ja tässä sitä nyt sitten sinnitellään. Nyt sentään jo tiedän, että kopo ei tarkoita rappausslangissa koulutuspolitiikkaa vaan irtoavaa rappausta. Remonttifirman sentään näyttää toimivan nopeasti ja asukkaatkin ovat olleet yllättävän pitkämielisiä.

Ja kyllähän tämä remontti myös tarttuu. Tänä kesänä taidetaan tarttua vähän telaan ja päivittäää vähän asuntoa sisältäkin. Ja ehkä me jopa jokunen listakin saadaan paikoilleen tässä kesän mittaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!