sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Anteeksi mitähän mahdoin syödä?

Päätin eilen tämän viikon koulutusrupeaman työpaikkani alakerran koulutustilassa. Mukavaa vaihtelua oli päästä kerrankin istumaan takapenkin pahikseksi. Normaalisti kun tuossa tilassa seison tietokoneen ja valkokankaan välissä. Vaihtelua oli myös päivän lounas. Siitä, en tosin tiedä oliko se mukavaa. Hämmentävää ainakin. Ja tavallaan ihan hyvänmakuista.

En vaan kuollaksenikaan tiedä mitä mahdoin syödä.

Tomaattipyrettä siinä oli päällä ja koostumus oli ainakin joltain osin raastemainen. Olisikohan siinä ollut porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Haju tosin oli vähän lanttulaatikkomainen, mutta maku taas miedompi ja lähinnä mausteinen. Mitään proteiinia muistutta tuosta ei löytynyt ja kuudelta kun pääsin kotiin olin jo valmis syömään oikeastaan mitä tahansa nenän eteen kannetaan. Mies tosin onneksi oli ollut ajatustenlukija oli ostanut vuohenmaitojuustoa ja loihti nenän eteen salaatin.

Sinäänsä ei pitäisi olla yllättynyt. Koulutuksissa ja työreissuilla kun ruokavalioksi ilmoittaa maidoton, pähkinätön kala tai kasvis, tuppaa eteen tulemaan yleensä joko pala lohta rehuilla (ihan jees) tai joku ylläolevan kaltainen ylläri. Kertalleen muiden syödessä poronkäristystä minä sain eteeni tofu-nuudeliwokin, jonka vahvasti epäilen tulleen hotellin viereisestä etnisestä ravintolasta.

Pitkään ilmoitin reissuihin ruokavalioksi vain pähkinäallergian. Siinä kyse oli kuitenkin hengenlähdöstä. Kyllästyin kuitenkin voimaan huonosti ja lisäämään kierroksia astmalääkitykseen ja päädyin poistamaan myös maidon ja pahimmillaan kun reissussa on useita päiviä viikossa en halua myöskään syödä lihaa niin monena päivänä viikossa. Oikeasti astma tykkäisi myös siitä, että poistaisin viljat, mutta sen jälkeen jäljelle jäisi lähinnä sipulikeitto ja hedelmäsalaatti. Ja rehellisesti sanottuna kun proteiinien kanssa noissa ruoissa tuppaa olemaan vähän niin ja näin niin ainakin sentään saan huonoja hiilareita pitämään nälkää kurissa.

Mutta silti kiinnostaisi tietää mitä mahdoin lauantaina syödä. Pitää varmaan käydä Amicassa kysymässä, että mistä ihmeestä mahdoi olla kyse. Meinaan, jos tuohon lisäisi vaikka vähän tofua sekaan niin tuosta saisi maukkaan ja myös nälkää pitävän vaihtoehdon. Koostumuskin oli sellainen, että se saattaisi upota lapseenkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!