maanantai 28. syyskuuta 2015

Keskimäärin toimiva lelu

Kuuminta hottia kulmakunnan viisivuotiaiden keskuudessa on Transformersit, sekä televisiosta katsottuna että leluilla leikittynä. Innostuksen jatkuttua jo reilun vuoden uskallan väittää, että olevani melko hyvä Transformeslelujen ostaja. Muutaman hudin jälkeen opin kaupassa jo tihrustamaan, että saako robotin oikeasti muutettua autoksi ilman ettei siihen tarvita kolme teknistä korkeakoulututkintoa ja pilalle mennyttä joulufiilistä.

Joskus kuitenkin sattuu huteja. Viime jouluisen kauhu-Bumblebeen jälkeen olemme ostaneet vain yksinkertaisella logiikalla toimivia leluja, mutta toisinaan sekään ei riitä. Pari viikkoa sitten toin lapselle reissutuliaiseksi lapsen himoitseman Underbiten, joka lopetti reilun päivän leikkien jälkeen toimimasta. Vaikka mitenpainoi renkaita yhteen muoto ei pysynyt. Kiukkuisen reklamoin lelun Hasbrolle ja reilua viikkoa myöhemmin postissa tuli uusi Underbite. Erinomaisesti hoidettu reklamaatio, mutta nyt meillä on yksi ongelma.

Meillä on yksi Underbite, joka ei muutu robotiksi ja yksi Underbite, joka ei muut autoksi. Eli keskimäärin menee ihan hyvin.

Underbiten mekanismi on näennäisesti yksinkertainen. Paina takarenkaita ja muoto muuttuu, mutta ensimmäisen lahottua päätin ruuvata lelun auki (ja jätin kokoamisen miehelle) vain huomatakseni että lelun toiminta perustuu noin puoleentusinaan pieneen muoviseen hammasrattaaseen. Jostain syystä ensimmäisessä ne palat eivät ole kohdillaan ja toisessa ne ovat jotenkin muuten vinossa.

Transformes-leluissa on tavoiteltu päheämpää ulkomuotoa ja samalla on unohdettu että leluilla pitäisi leikkiäkin. Poika leikkii edelleen sujuvasti isänsä vanhoilla Transformeseilla. Nämä uudet tuskin näkevät toimintakuntoisina edes seuraavaa joulua. Toki nykyisiinkin mahtuu laatua. Lapsella on muutama pomminvarma robotti, mutta nuo rimpulat saavat minut näkemään punaista.

Tosin lapsikin näkee tämän kohdalla punaista. Kun kuulemma tuo on suunniteltu ihan väärin. Underbiten pitäisi olla hieno hyökkääjä ja nyt kuulemma on tehty Underbite, joka on pissalla. Että terveisiä vain Hasbrolle. Ottakaa nuo paatintapit testiryhmään. Saatte ainakin rehellistä palautetta tuotteistanne.

 

2 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, luotan teidän testiryhmään. ☺
  Hei, viitsitkö nimetä, mitkä ne teillä toimineet ja kestäneet mallit ovat?

  Anna (ja kohta 5v poika)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robots in disguise-sarjasta löytyy hyviä useampiakin. Ne ihan pienet (kolmetuumaiset) hahmot muuntuvat lähinnä osia kääntelemällä. Samoin kaikista isoimmat hahmot toimivat. Keskikokoisista kannattaa vältellä kaikkia 1-step-muuttujia, mutta yleensä esim 3:n tai 5:n liikkeen muuttujat ovat ihan leikkikelpoisia.

   Noin ylipäätään mitä yksinkertaisempi toimintalogiikkaa niin sitä varmemmin se toimii ja siinä kohtaa nuo 1-step-muuttujat muuttuvat epävarmoiksi.

   Poista

Jätä ihmeessä viestiä!