sunnuntai 29. marraskuuta 2015

DIY: tonttulakki

Perjantaina päiväkodin pikkujouluista kotiutui yksi tonttulakki, jossa oli enemmän reikää kuin ehjää saumaa. Sunnuntaille oli sovittu kaveriperheiden lasten pikkujoulut, joten päätin ommella lapselle uuden hiippalakin.

Materiaaliksi lapsi valitsi kankaan, jonka olin ostanut omaa hamettani varten, mutta joka ei päässyt missään ompelulistalle. Teoriassa lakin jälkeen olisi vielä voinut olla saumat hamekin tehdä, mutta koska mittaaminen on amatöörien hommaa tuli ekasta piposta auttamatta liian pieni. Toinen kerta todensanoi ja nyt pipo menee jopa minunkin päähäni (tosin naftiksi) joten eiköhän tuolla pari joulua juhlita. Kun luotan myös, että trikoo antaa periksi.

Tonttulakki on ompelutyö, joka onnistuu helposti (kunhan muistat selvittää kohteen päänympäryksen). Itse leikkasin pipon kaksinkertoin taitetusta kankaasta, jolloin ommeltavaksi jäi yksi sauma ja hiippa laskeutuu kivasi koska hiippa on suorakulmaisen kolmion muotoinen. Leveä kanttaus on kaksinkertaista joustocollegea eli työn saa tehtyä kokonaan saumurilla ja leveä kanttaus pitää huolta siitä ettei lakissa myöskään ole käyttäjälle epämieluisia saumoja.

Hiippalakki käyttäjineen suuntasi pikkujouluista mummin hoiviin pariksi yöksi yökyläilemaan joten nyt myös meillä vanhemmilla on mahdollisuus tontuntöihin. Tiistaina paluun tekee pojan toiveesta dinojoulukalenteri ja siihen pitäisi nyt ainakin askarrella osia koska ensi viikolla meillä taas eletään pitkästi poikkeustilassa, koska lapsen yökyläilyn ohessa tiedossa on myös meidän vanhempien työreissuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!