lauantai 12. joulukuuta 2015

MLP Equestria Girls - Friendship Games

Mies bongasi pari viikkoa sitten Jenkkinetflixin puolelta, että My Little Pony Equestria Girls -sarja on saanut kolmannen osan ja tänään huomasimme että kotimainen dubbaus on saatu tehtyä ja leffa löytyy myös suomenkieliseltä puolelta.

Kuva: Hasbro

Equestria Girls on ponijuttuihin vihkiytymättömälle vähän outo konsepti. Siinä missä kultaisella kahdeksankymmentäluvulla ponit olivat pieniä ja pulleita on ponit nyt pitkäkoipisia teinityttöjä. Pakko myöntää että kukkahattu tutisi minunkin päässäni melkoisesti kun ensimmäisen kerran lelut kaupan hyllyssä näen, mutta sittemmin kun olen tutustunut tähän MLP Ystävyyden taikaa konseptiin lapsen kanssa on myös Equestria Girlsit tulleet tutuksi. Kysehän ei lainkaan ole poneista vain teinitytöistä ja mahdollisuudesta kulkeaa porttaalin läpi ponien ja ihmisten maailmassa. Tuossa kohtaa minua vielä työpaikan kahvipöydässä katsottiin kuin kuuhullua, mutta jos me vanhemmat tyytyväisen viihdytämme itseämme jos vaikka millä scifillä niin ei pidä ihmetellä jos lapsikin tuntee vetoa puhuviin poneihin jotka portaalin läpi kuljettuaan muuttuvat teinitytöiksi.

Niin itse emosarja kuin Equestria Girlsitkin on siitä mainiota viihdettä, että toisin kuin hyvin monessa muussa lapsille suunnatussa jutussa tarina pyörii puhtaasti tyttöenergialla. Lastenviihteessä eletään tiukasti siinä käsityksessä, että tytöt kyllä samastuvat poikapäähenkilöön, muttei toisinpäin, joten turhan usein isoimmissa lasten viihdepläjäyksissä keskeiset roolit jää pojille. Näissä tarinoissa tytöt kuitenkin pääsevät ääneen ja kerrankin puheena on jotain muuta kuin pojat. Toki hahmot ovat rasittavuuteen asti lokeroitu niin, että jokaiselle löytyy joku samastunisen kohde, mutta veikkaan, että suurimmalle osalle sieltä joku lemppari löytyy. Näissä leffoissa on melkoisesti pelottavia elementtejä, joten kaikista herkimille lapsille ne eivät välttämättä ole parhaita, mutta oman lapseni makuun leffoissa on juuri sopivasti toimintaa.

Friendship Games alkaa oikeastaan samasta mihin edellinen elokuva, Rainbow Rocks, päättyy ja pääsemme tutustumaan tämän todellisuuden oikeaan Twilightiin, joka näkyi edellisen leffan lopussa. Tarinan pääidean on koulujen väliset ystävyyskisat ja ystävyyden taikaa tarvitaan taas. Eihän nämä leffat juonella ja loistaavalla vuoropuhelulla juhli, mutta miehen arvion perusteella tämä pyyhkii lattiaa mennen tullen Hevisaurusleffalla, jota katsomaan mies joutui pojan viime viikolla viemään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä viestiä!